Het eiland haiku archief

De finale      
                                                                                                                                        In de nabijheid van het geheim van man en paard, omringt door veldbloemen, werden de winnaars bekendgemaakt van de eerste eiland haiku wedstrijd. De jury ( Abel Staring,  Herman Geerdes en Christel van Vliet ) heeft met rapporten kunnen overtuigen dat er tussen de 139 inzendingen drie winnaars zijn :  Marike Leeuwenkamp, Isabelle Bambust, Veronica van Roon, respectievelijk eerste, tweede en derde prijs. Dankjewel voor de veelheid aan woorden, tonen en variaties, invalshoeken ontwikkelingen en perspectieven die gevangen werden in het schema 5 7 5 (…) in de eiland haiku 2018. Deelname onder creative commons (haiku,naamsvermelding,jaartal)

De wens van een gedicht                                                                                            Saskia Bangma vertelt een prachtig verhaal dat mensen inspireert om te schrijven. De wijze raad om gedichten en verhalen geboren te laten worden. En raad eens..ik krijg zojuist (24 mei) de eerste haiku binnen voor de eiland haiku voor 2019 wedstrijd van 1 van de gasten. Ik hoop jullie te begroeten volgend jaar op 24 mei 2019 maar het liefst nog eerder met een eiland haiku.

Toen fotoclub Perspectief en Het Schrijversforum de handen ineen sloegen om een presentatie in beeld en geluid te maken ben ik samen met  Erwin Hesselink en Huub van Doorn aan de slag gegaan.  Mijn haiku’s vormen met de gedichten van Huub een dichters-filmer trialoog die tijdens  de cultuurnacht (24 maart 2018 Houten) als volledige presentatie (drie superkorte films)te zien zal zijn. Als dialoog met de camera zijn hier mijn eiland haiku’s, die voor alle duidelijkheid, niet meedoen met de eiland haiku wedstrijd.

Vanaf 24 maart  kun je nog ruim een maand (tot en met 28 april) je haiku schrijven en opsturen voordat de voltallige jury zich gaat buigen over alle inzendingen, ten einde tot een prijsuitreiking te komen op de 24 ste mei.

Atelier Beeldmakers verwacht de 50 ste

Tijdens de week van de poëzie(  25-01 t/m 31-01) verwacht het Atelier Beeldmakers de 50 ste eiland haiku. De driekoppige jury bestaande uit Wim van der Lee, Herman Geerdes, en Christel van Vliet zijn verheugd over dit aantal.

Uw haiku kunt u nog insturen tot 28 april

Opening van de dichtwedstrijd

Op een zonovergoten inundatieveld is donderdag 28 december de dichtwedstrijd de eiland haiku geopend. In het bijzijn van wethouder Herman Geerdes werd door Christel van Vliet de openingshandeling verricht van de haiku-wedstrijd die op 24 mei de winnaar kent.

Voor de gelegenheid had de wethouder zelf een haiku gemaakt, die door de aanwezigen met luid applaus werd begroet. Na een korte wandeling kwam iedereen bij elkaar bij de picknickbanken vlakbij het beeld Het geheim van man en paard. Het glas werd geheven op het Eiland van Schalkwijk, dat als inspiratiebron dient voor deze haiku wedstrijd.

Wie nog meer wil lezen over poëzie kan terecht bij

http://haiku.nl/   

www.poezieverrijkt.nl     

http://www.poeziecentrum.be/

NOpapers 

 Haiku-schrijven

http://www.gedichten.nl/nedermap

Wie graag wil praten over schrijven, iets wil organiseren voor schrijvers of wil mee doen met nog meer wedstrijden kan terecht bij:  https://www.schrijvenonline.org

haiku.nl