Inundatieveld met kunstwerk “Het geheim van Man en Paard” geopend

Hoogheemraad Guus Beugelink en wethouder Herman Geerdes doen het openingswoordje.
Met opa wachten op het kanon voor de klompen armada

Vanaf de steiger startte een armada van klompjes met zeilen, die door aanwezige kinderen en volwassenen over het zich vullende bekken werden getrokken. Hiermee werd het kunstwerk “Het Geheim van Man en Paard” ingewijd, en het gebied ingenomen voor toekomstige educatieve kunsthistorische activiteiten.  Deze activiteiten zijn nog in ontwikkeling bij ons.

Het kunstwerk “Het Geheim van Man en Paard” verdween dieper in het water waardoor het beeld van een wakende soldaat en een vluchtende ruiter extra dramatisch werd bij een steeds groter wordend wateroppervlak.  Wij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om het kunstwerk “Het Geheim van Man en Paard” gerealiseerd te krijgen.  Ongeveer 1500 kg Cortenstaal in elkaar gezet en gelast.  We zijn trots en blij dat alles is geworden zoals we dat hadden bedacht.

Tijdens het stijgen van het water in het inundatieveld legde Christel aan het aanwezig publiek de achterliggende gedachte uit bij het kunstwerk “Het Geheim van Man en Paard”.Na 24 mei is het inundatieveld voor iedereen toegankelijk en kun je het kunstwerk bekijken.

In de zomerperiode wordt met regelmaat de stuw 24 uur open gezet, zodat de polder volstroomt met water. Hiermee wordt een stukje van de geschiedenis van de Hollandse Waterlinie zichtbaar gemaakt.

De Omroep Houten maakte daar een film over : https://www.youtube.com/watch?v=lgNCUXf6xvI

terug naar de agenda