Untitled

EILAND HAIKU Fete de la Nature

3 september 2022

een eiland voor jezelf

De Lek in de hoofdrol

Schetsen van de rivier

Perspectief is de smaakmaker.
Standpunt is het vertrekpunt.
Een verkenning langs de mogelijkheden van de ruimte, de apparatuur en de mens (m/v).

Werk met de wind mee of ga er juist tegen in.
De rivier benaderen in zwart wit grijs en een ondersteunende kleur.

Een weergaloze dialoog!


Kleding advies: seizoensbestendig en comfortabel en degelijke schoenen mee.

aanmelden kun je bj bij Atelier Beeldmakers

ECOSYSTEEM

Positieve groei.

Natuur, in de gewone zin, verwijst naar essenties die door de mens onveranderd zijn gebleven; de ruimte, de lucht, de rivier, het blad. Kunst wordt toegepast op de vermenging van zijn wil met dezelfde dingen, zoals in een huis, een kanaal, een standbeeld, een schilderij. Maar zijn bewerkingen samen zijn zo onbeduidend, een beetje hakken, bakken, lappen en wassen, dat ze in een indruk zo groots als die van de wereld op de menselijke geest, het resultaat niet variĆ«ren.

De zon gaat onder door een dicht bos.
Windturbines op een grasvlakte, tegen een blauwe lucht.
De zon schijnt over een bergkam die afloopt naar de kust. In de verte rijdt een auto over een weg.

Ongetwijfeld hebben we geen vragen te stellen die onbeantwoordbaar zijn. We moeten zo ver vertrouwen op de volmaaktheid van de schepping, dat we geloven dat welke nieuwsgierigheid de orde der dingen ook in onze geest heeft gewekt, de orde der dingen kan bevredigen. De toestand van ieder mens is een oplossing in hiƫrogliefen voor die vragen die hij zou willen stellen.