Het geheim van man en paard onthulling 24 mei > Inundatieveld polder Blokhoven Schalkwijk

 

Wij hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om het kunstwerk “Het Geheim van Man en Paard” gerealiseerd te krijgen. Ongeveer 1500 kg Cortenstaal in elkaar gezet en gelast. We zijn trots en blij dat alles is geworden zoals we dat hadden bedacht, zodat we iedereen kunnen uitnodigen bij de feestelijke opening van het inundatieveld aan de Achterdijk in de polder Blokhoven te Schalkwijk.

Woensdag 24 mei is de feestelijke opening inundatieveld en onthulling kunstwerk “Het Geheim van Man en Paard”

Programma:

10.15 – 10.30 uur Toespraak door Guus Beugelink, Hoogheemraad De Stichtse Rijnlanden                                                                                                       Toespraak door Herman Geerdes, Wethouder gemeente Houten         10.45 uur  Officiële openingshandeling in stijl van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.  Uitleg kunstwerk door Willy Kruijssen en Christel van Vliet.  Hapje en drankje, bekijken van info-picknicktafel en kunstwerk.                                                                                                                          11.30 uur Einde, wandeling terug naar Achterdijk en/of parkeerplaats Werk aan de Korte Uitweg aan de Lange Uitweg

Adres: het waterbergingsgebied ligt aan de Achterdijk in Schalkwijk. Parkeren van auto’s kan aileen op afstand op het parkeerterrein tegenover fort Werk aan de Korte Uitweg, Lange Uitweg 42A in Tull en ’t Waal. Vanaf daar is het ca 10 minuten lopen (volg de bewegwijzering).

Nu is ook een weiland tegenover het inundatie veld beschikbaar gekomen op de Achterdijk, en dat is er vlakbij.

Op 25 mei is het voor iedereen te zien in het inundatieveld van polder Blokhoven aan de Achterdijk in Schalkwijk.