BELEEF DE NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE

Bloesem tekenen en schilderen

Het lijkt misschien ver weg. Maar telkens als wij de bloesem van de abrikoos zien opbloeien, is de andere bloesem ook in aantocht. Tijd om Ateliermiddagen te organiseren bij ons Atelier BEELDMAKERS in Schalkwijk. Bij slecht weer halen we de lente naar binnen met bloesem, licht, en lucht.

1 Tekenen in pastelkleuren grof weggeschreven in vlakken en strepen 2 Schilderen à la Vincent van Gogh, in ferme toetsen met acrylverf 3 Schilderen in aquarel met sferische pigmentmengsels in water

Doe je mee ? 

De workshop duurt van 13.00 tot 15.30 uur. Prijs €.65,= p.p inclusiefhet gebruik van teken- schilder- materiaal. Kleding advies: praktisch en comfortabel en degelijke schoenen.

Wij zorgen voor het teken- en schilder-materiaal met een nabespreking,
net als de koffie en de thee aan het begin en een (fris)drankje aan het eind van de middag. Wanneer je mee wilt doen, vertel dan alsjeblieft in welke techniek je het liefst werkt? Of welke techniek je misschien wilt onderzoeken. Vanwege een beperkt aantal plaatsen is het verstandig om vooraf te reserveren bij beeldmakers@planet.nl

Desgewenst kunnen andere teken- en schilder- workshops op maat worden ingericht op een andere locatie.De Ateliermiddagen worden gegeven in Schalkwijk bij Utrecht. Het is een dorpje aan de rivier de Lek omsloten door de Lek en Amsterdam-Rijnkanaal. Het is de poort naar de Betuwe via het veer van Culemborg of dat van Beusichem.Wickenburghselaan 18 3998JW Schalkwijk

———————————————————————————————————————————————————————————————————-

Het nieuwe genietenOf geef een Waterlinie uitje cadeau.

Ontmoet het landschap bij Atelier Beeldmakers. Dankzij de expositie “Ode aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie” is het nog aantrekkelijker om hier een kijkje te komen nemen.

Nog even is het groene eiland van Schalkwijk in staat u een een dags arrangement te geven waarmee u kennismaakt met verleden, heden en een stukje toekomst van dit uitzonderlijk stukje

Schalkwijk heet u van harte welkom en Atelier Beeldmakers maakt uw dag onvergetelijk.

Langs het Dichtpad op het inundatieveld ontmoet ik de ruiter en de soldaat. Stoer en roestig leggen zij getuigenis af van de woelige strijd met het water. De polder zwijgt oorverdovend. Het geheim is veilig.

Ode aan de Nieuwe Hollandse Waterlinies

Het geheim van man en paard gemaakt door Atelier Beeldmakers gefotografeerd door Desiree Meuleman

Een open vizier naar het nieuwe genieten

Er is speciaal een podcast gemaakt door storytrail.nl

Met een hoofdtelefoon op en gesloten ogen de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinies beleven

2021: de ontdekking van het thuisreizen

Het eiland van Schalkwijk heeft het Utrechts landschap in postzegelformaat. Je kunt er in een halfuur omheen rijden. Met onze kunst & cultuur- overlevingskit kun je een dag heerlijk dwalen en nog steeds niet alles gezien hebben. Tekenen, schilderen, fotografie, schrijven… Het maatwerk leveren wij.

Genieten dát doe jij.

Atelier

beeldmakers

Samen met de actie van het erfgoed Utrecht en de tijdelijke tentoonstelling van de Nieuwe Hollandse Waterlinies brengen wij samen het landschap dichterbij

Het is mogelijk om individueel of samen, het Schalkwijkse kunst tracé te fietsen of te wandelen. Geniet langs het Dichtpad van “Het geheim van man en paard”. Vergeet niet het reliëf dat door Joop Moesman is gemaakt.