BELEEF DE NIEUWE HOLLANDSE WATERLINIE

Ontmoet jezelf in de water weerspiegeling en maak plaats voor :

Het nieuwe genietenVind hier een waterliniecadeautje

Ontmoet het landschap bij Atelier Beeldmakers. Dankzij de expositie “Ode aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie” is het nog aantrekkelijker om hier een kijkje te komen nemen.

Nog even is het groene eiland van Schalkwijk in staat u een eendags arrangement te geven waarmee u kennismaakt met verleden, heden en toekomst van dit uitzonderlijk stukje Utrecht.

Schalkwijk heet u van harte welkom en Atelier Beeldmakers maakt uw dag onvergetelijk.

2021: de ontdekking van het thuisreizen

Het eiland van Schalkwijk heeft het Utrechts landschap in postzegelformaat. Je kunt er in een halfuur omheen rijden. Met onze kunst & cultuur- survival-kit kun je een dag heerlijk dwalen en nog steeds niet alles gezien hebben. Tekenen, schilderen, fotografie, schrijven… Het maatwerk leveren wij.

Genieten doe jij.

Atelier

b eeldmakers

thuisreizen

Langs het Dichtpad op het inundatieveld ontmoet ik de ruiter en de soldaat. Stoer en roestig leggen zij getuigenis af van de woelige strijd met het water. De polder zwijgt oorverdovend. Het geheim is veilig.

Ode aan de Nieuwe Hollandse Waterlinies

Het geheim van man en paard gemaakt door Atelier Beeldmakers gefotografeerd door Desiree Meuleman

Een open vizier naar het nieuwe genieten

Er is speciaal een podcast gemaakt door storytrail.nl

Met een hoofdtelefoon op en gesloten ogen de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinies beleven

Samen met de actie van het erfgoed Utrecht en de tijdelijke tentoonstelling van de Nieuwe Hollandse Waterlinies brengen wij samen het landschap dichterbij

Het is mogelijk om individueel of samen, het Schalkwijkse kunst tracé te fietsen of te wandelen. Geniet langs het Dichtpad van “Het geheim van man en paard”. Vergeet niet het reliëf dat door Joop Moesman is gemaakt.